Leerlingen obs Akkrum geïnterviewd voor Pleinpraat

Die vraag kregen zes leerlingen uit groep 7 en 8, op 20 november jl. van presentatrice Gaiske van Pleinpraat. Volgens een van de leerlingen moet ‘een Kidsproof museum in ieder geval leuk zijn en het onderwerp moet geschikt zijn voor kinderen.’

Een Kidsproof museum is een museum waar kinderen het erg naar hun zin hebben en waar ze veel kunnen leren op een leuke manier. Er moet veel te zien zijn, er moet veel informatie te vinden zijn én er moet wat te lachen zijn. Het predikaat Kidsproof kunnen musea verdienen als er veel museuminspecteurs op bezoek komen die hoge punten geven.

Natuurmuseum Fryslãn is het enige Kidsproof museum in Friesland. Reden voor Gaiske om er een kijkje te nemen. Griezelen bij de slangen, grappige selfies maken bij de schelpenmuur en je laten verrassen tijdens de onderwatersafari. Gaiske weet het zeker: dit museum is Kidsproof en vet cool!

Bekijk de uitzending via de link: Pleinpraat.