Afscheid groep 8

12 juli 2019

De leerlingen voerden de musical "Gewoon super" op voor een publiek van ongeveer 200 mensen. Vaders, moeders, broers, zussen, opa's en oma's waren naar school gekomen om van de musical te genieten.

Manus werkt in een doodgewone supermarkt, Gewoon Super. Het lijkt alsof de tijd daar een beetje heeft stilgestaan. Het personeel neemt de tijd voor zijn klanten, waardoor alles een beetje langzamer gaat. Maar gelukkig knapt Manus veel klusjes op, waardoor alles toch voor elkaar komt. Manus heeft een geheim: als hij de oude klok van de muur haalt, staat de tijd letterlijk stil. Zo kan hij achterstallig werk verrichten.

Het personeel wordt opgeschrikt als opeens blijkt dat ze zijn genomineerd in de wedstrijd Supermarkt van het Jaar. Dit is een prank van de YouTubers van KapotTV. Het personeel weet niet wat ze ermee aan moeten. Ze zijn toch niet hip genoeg om hieraan mee te doen?

Gewoon Super gaat over gewoon zijn wie je bent. Want dat is super. Gewoon super.

De leerlingen maakten er een prachtige show van: er werd prima geacteerd, gezongen en gedanst en het publiek ging dan ook helemaal in het verhaal op.

Na de musical werd - terwijl de leerlingen nog een keer het slotlied van de musical zongen - een presentatie getoond met foto's van de leerlingen toen ze nog maar net op school zaten en foto's van hoe ze eruit zien nu ze de school verlaten.

De leerlingen van groep 8 en hun ouders boden daarna een cadeau aan aan de school: de eerste - door groep 8 versierde - boomstam voor een boomstammenpad door de beleeftuin van de school. Een heel leuk en prima bruikbaar cadeau!

Daarna werden alle leerlingen om de beurt naar voren geroepen en werd aan de hand van drie woorden een aantal kenmerken van de leerlingen besproken. Verder kregen zij een afscheidscadeautje en het allerlaatste rapport van obs Akkrum uitgereikt.

Tot slot was er nog de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje terug te kijken op de basisschoolperiode. Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond! Iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd om deze avond zo goed te laten verlopen, willen we heel hartelijk bedanken!