Studiemiddag

1 november 2018

Zo'n honderd teamleden van verschillende scholen van Ambion kwamen naar Akkrum voor een middag die in het teken stond van Handelingsgericht werken.

Handelingsgericht werken (HGW) wil de kwaliteit van het onderwijs en de begeleiding van alle leerlingen verbeteren. Het is een systematische manier van werken, waarbij het aanbod afgestemd is op de onderwijsbehoeften en de basisbehoeften van de leerlingen. Aan de hand van de kindkenmerken wordt gekeken welke onderwijsbehoeften het betreffende kind heeft. Het onderwijs wordt daarop aangepast.

Noëlle Pameijer is al jaren bezig met en heeft veelvuldig gepubliceerd over handelingsgericht werken. Zij gaf een presentatie over de nieuwste inzichten over Handelingsgericht werken en de ontwikkeling die scholen doormaken op dit gebied.

Na de presentatie van Noëlle Pameijer gingen de verschillende scholen per team in gesprek over de vraag wat ze nu al doen op het gebied van handelingsgericht werken en welke nieuwe punten die tijdens de presentatie naar voren waren gekomen door de teams opgepakt gaan worden.

Aan het eind van de middag presenteerden de teams in één minuut aan elkaar waar zij de komende tijd op het gebied van handelingsgericht werken mee aan de slag willen gaan. Door van elkaar te horen welke ontwikkelpunten opgepakt gaan worden, is het mogelijk om uit te wisselen met andere scholen en elkaar te inspireren.

We kijken terug op een zinvolle, inspirerende studiemiddag!