Week van de Pauzehap

Ik eet het beter is een educatief platform dat in samenwerking met het Voedingscentrum verschillende initiatieven ontwikkelt die leerlingen van de basisschool actief aanzetten tot een gezonde leefstijl.

Tijdens de Week van de Pauzehap leren en ervaren leerlingen hoe lekker en leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen ze een verantwoorde pauzehap aangeboden. Die dagen hoeft uw kind dan ook geen 10-uurtje mee te nemen. Op vrijdag 28 september is er voor groep 5 tot en met 8 een opdracht rond een zelf meegenomen gezond tussendoortje. Het is leuk als uw kind zelf met een suggestie komt. U kunt uw kind daarbij helpen door te stimuleren om een tussendoortje te kiezen dat niet zo voor de hand ligt, zoals een bijzondere fruitsoort of een aparte groente- snack. Let er graag op dat uw kind het die vrijdag meeneemt naar school.

Bij het lesprogramma hoort een prijsvraag waarmee uw kind een leuke prijs kan winnen. Hij of zij gaat daarvoor thuis creatief aan de slag. Wat de precieze opdracht is wordt duidelijk tijdens de lessen op school – uiteraard heeft de opdracht met gezonde tussendoortjes te maken. Zo is uw kind ook buiten school nog op een grappige manier met het onderwerp bezig.

Meer informatie over de Week van de Pauzehap en andere initiatieven van Ik eet het beter staan op www.ikeethetbeter.nl. Daar vindt u ook de Schijf van Vijf, een handig hulpje bij het bedenken van gezonde maaltijden en pauzehappen.