Eva Ruiter

Ik zit in de combinatieklas 5/6, net als vorig jaar. Maar het is nu wel weer een andere klas, omdat ik nu officieel in groep 6 zit. Ik ben een van de oudsten van de klas en dat vind ik wel leuk. Op school hebben we een eigen gymlokaal. Dus we hoeven daar niet voor te reizen. Ook handig is dat ik na schooltijd naar turnen kan in het gymgebouw van school. Daar is ook streetdance bijvoorbeeld.

Leren met spelletjes

Belangrijk vind ik dat ik de gewone schoolvakken leer en dat ik daar beter in word. Je mag ook extra werk mee naar huis om te oefenen. Verder hebben we de i-pads. Daar kun je via Squla, tafeldiploma.nl of Gynzykids.nl schoolse spelletjes op doen. Ik vind geschiedenis leuk, rekenen, spelling en Engels.

Kanjer van de week

Als ik later van school ben, zal ik altijd de leuke dingen van school herinneren. Zoals de schoolreisjes, m’n vrienden of de ‘Weekpauzehap’. Dan hebben we een week lang elke dag een gezond hapje. Bijvoorbeeld komkommer met pindakaas, kwark met banaan of een cracker met aardbeien. Soms mogen we ook helpen om dat klaar te maken. En soms heb je ook klassendienst. Dan ga je na schooltijd de vloer vegen en het bord schoonmaken bijvoorbeeld. O ja, wat ik ook nog zal herinneren is ‘Kanjer van de Week’. Dan maak je een foto van jezelf en iedere week wordt er iemand gekozen. De rest van de klas mag dan complimenten bij de foto schrijven. Dat is wel tof, dan weet je hoe iemand over je denkt. Ik zeg vaak ook dank je wel voor iemands compliment en soms ga ik met iemand spelen die ik nog niet zo goed ken en die iets aardigs heeft gezegd.